Welkom 5 Fiscaal

Fiscaal advies en dienstverlening voor ondernemers.

Welkom op onze fiscale pagina! Hier kunt u terecht voor alles wat te maken heeft met fiscale zaken. Op deze pagina vindt u informatie over onder andere omzetbelasting, loonheffingen, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en de Belastingdienst. Wij bieden u hier de benodigde informatie om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de fiscale wetgeving en regelgeving en dat u hieraan kunt voldoen. Zo kunt u zich concentreren op uw bedrijf en zorgen wij voor de rest.

Omzetbelasting

Alles wat u moet weten over BTW.

Als ondernemer heeft u te maken met omzetbelasting, oftewel btw. Of u nu een kleine eenmanszaak heeft of een grote multinational runt, btw is een belangrijk onderdeel van uw financiële administratie. Het correct toepassen van btw-regels kan veel tijd kosten, maar het is essentieel om boetes en naheffingen te voorkomen. Gelukkig zijn wij de  specialisten die u kunnen helpen bij het inrichten en uitvoeren van uw btw-administratie. Wij vertellen u er graag meer over.

Loonheffingen

Hoe u de juiste loonheffingen betaalt.

Als werkgever heeft u te maken met loonheffingen. Deze belastingen en verzekeringspremies worden ingehouden op het salaris van uw werknemers en afgedragen aan de Belastingdienst. Het is belangrijk om de regels rondom loonbelasting en loonheffingen goed te kennen en toe te passen om boetes en naheffingen te voorkomen. Gelukkig beschikken wij over experts die u kunnen helpen bij het inrichten en uitvoeren van uw loonadministratie. Wij komen graag met u in contact.

 Wij zijn hét vakbekwame
administratie- en advieskantoor.

Inkomstenbelasting

Belastingaangifte doen in Nederland.

In principe betaalt iedereen met een inkomen boven de belastingvrije voet inkomensbelasting. Dit inkomen kan uit uw onderneming komen of uit loondienst. Voor een medewerker in loondienst wordt alvast een deel van de inkomstenbelasting ingehouden en direct aan de Belastingdienst betaald. Hierdoor hoeft de medewerker geen of minder inkomstenbelasting te betalen na de aangifte inkomstenbelasting. De inkomstenbelasting is een omvangrijk stelsel en omvat 3 belastingboxen. Box 1 betreft inkomen uit werk en woning, box 2 ziet op inkomen uit aanmerkelijk belang en box 3 op vermogen. De fiscale wetgeving verandert regelmatig. Wij zijn altijd up to date. Aan ons de uitdaging om de voor u de meest gunstige fiscale positie te creëren.

Vennootschapsbelasting

Belasting betalen als ondernemer.

Vennootschapsbelasting is een belasting over de winst van bepaalde soorten ondernemingen. De meest voorkomende ondernemingen waarvoor vennootschapsbelasting geheven wordt zijn NV’s en BV’s. Het is belangrijk dat uw financiële adviseur precies weet hoe uw ondernemingsstructuur is opgebouwd, zodat alle aspecten van de vennootschapsbelasting op de juiste manier worden toegepast voor u en uw eventuele medeaandeelhouders. Wij kijken graag met u mee en voorzien u van advies.

Belastingdienst

Wat u moet weten over de Belastingdienst.

Niemand vindt het leuk om belasting te betalen, zeker niet als het om hoge bedragen gaat. De vele soorten belasting die er zijn, maken het ook nog eens onoverzichtelijk. U ontvangt allerlei aanslagen, beschikkingen en soms zelfs boetes. Wij hebben vrijwel dagelijks te maken met belastingzaken en kunnen u hier dan ook in bijstaan. Als wij uw financiële administratie beheren, kunt u ons machtigen voor belastingzaken. Hiermee nemen wij u veel werk, en soms ook ergernis, uit handen. We kunnen voor u uitstel aanvragen, suppleties indienen of bezwaar maken op onterechte boetes. Voor ondernemers zijn belastingzaken vaak een blok aan het been. U wilt het goed doen, zodat u geen boete krijgt. Maar u wilt ook niet teveel betalen. TB-Plus kan u op dit snijvlak bijstaan. Wij zorgen er voor dat uw belastingen kloppen én dat u zich op het scherpst van de snede bevindt. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Klanten

Een betrouwbare partner

Hoewel het merendeel van ons klantenbestand nog steeds bestaat uit binnenvaart (gerelateerde) ondernemingen, hebben we de afgelopen jaren onze expertise en dienstverlening uitgebreid naar diverse andere sectoren. We bedienen nu klanten in verschillende branches, variërend van de maritieme industrie tot de retailsector. Deze diversiteit stelt ons in staat om onze kennis en ervaring toe te passen in uiteenlopende bedrijfsomgevingen.